2010. június 22., kedd

serie4



 Persons Unkown (2010)

Hét idegen ember ébred fel egy elhagyatott kisvárosban a semmi közepén, miközben valaki(k) kamerákon át figyelik minden lépésüket. Kik tartják fogva őket, hogy és miért kerültek ide, és ami a legfontosabb, hogyan fognak kiszabadulni erről a rejtélyes helyről? Az NBC 13 részes nyári minisorozatából minden kiderül. 
A sztori nem hangzik újnak, de épp elég ahhoz, hogy fordulatokkal teli, izgalmas időtöltést ígérjen a sorozatok rajongóinak. Az oldalon minden részről külön kritika lesz olvasható hamarosan...

1x01 - Pilot
Az első részben megismerkedhetünk a szereplőkkel. A helyzet semmi újat nem hoz, az eddig korábbi filmekből tapasztalhatókhoz képes, ugyanis gyakorlatilag semmi új nincs a nap alatt. Az alaphelyzethez kívánt karakterekről egyenlőre nehéz bármit is mondani, majd a többi rész bővebb képet ad róluk. A sok üresjárat sajnos kissé döcögőssé teszi a tempót és egy-egy gyengén időzített jelenettől a történetvezetés is megbicsaklik, de valahol mégis azt mondom, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést, és a kötelező csavar is kellemesen bizsergető, annak ellenére, hogy szinte számítani lehetett rá látatlanban is. Semmi extra, csupán a kötelező bemelegítő körök láthatóak a Persons Unknown pilot-jában, a továbbiakra hagyva a lényeget.
6,5/10

1x02 - The Edge
A második epizódtól már jogosan várhatnánk valami lényeget, a mozgatórugók halvány körvonalait, de ehelyett azt kell mondanom, hogy az egy helyben topogás kissé bólogatóssá teszi az iramot. Egy valóban meglepő, és hangulatos eseményt kivéve nem sok jót tartalmaz magában a Persons Unknown második része. A karakterek egyenlőre jól leírhatóak a millió és egy helyen látott klisékkel, amelyet most nem is igen szeretnék taglalni. Nagyon remélem, hogy a folytatás több izgalmat hordoz magában, mert eddig csalódást okoz a nyár legígéretesebb sorozata.
5/10

Polczer Máté 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése