2010. október 1., péntek

House on Fire

A 6. évadot sokan kritizálták, és az évadzáró rész, pedig kísértetiesen hasonlított az egy évvel korábbira. Nos hiába a negatív hozzáállás, számomra ugyanolyan élvezetes időtöltést nyújtott az elmúlt Season, és ugyanolyan érdeklődéssel vártam a legújabbat.
Hiba lett volna elsütni kétszer ugyanazt a poént, így azért nem volt nehéz rájönni mi rejlik a nádasban, bár joggal vetődik fel a kétség, hogy a két főszereplő közötti ki nem mondott vonzerő kapcsolatba való transzformálódása nem tesz-e tönkre egy eddig oly fontos és élvezetes élményt, amit House és Cuddy között érezhető kölcsönös vonzerő által ihletett szurkálódás okozott. Más szempontból nézve viszont igencsak érdekes és lehetőségekkel teli House zárt kapcsolatba való zárása, és vajon miként is alakul majd, az eddig szinte abszurdnak tartott állapot.

A S7E01-es epizód nem ad konkrét választ, bár hiába is várnánk rögtön az elején, a körülszaglászáson kívül csak Cuddy sokszor ruhátlan formáit élvezhetjük, amit érzékletes - és idegesítő - módon valamiféle lenge paplan mindig kitakar. Mint hallottuk a 13-as alakító Olivia Wilde nem vett részt hangsúlyos szereppel a legújabb évad munkálataiban, így az első epizód gyakorlatilag a búcsúját is mutatja, remélhetőleg a felvetődött kérdéseket a későbbiekben tartalmasabb válaszok is követik. Összességében az évadnyitó nem nyújt mankót és nem ad választ a hatodik évadzáróban felmerült kérdéseire, tehát egészében tekintve messze nem annyira kiemelkedő, mint az egy évvel korábbi Broken című epizód. 
A House kontra Cuddy ágygimnasztika bármennyire is érdekfeszítő, szükség van egy másik szálra is, ami ezúttal szinte teljesen indokolatlan és érdektelennek. Az újabb erőltetett eset a kórház makulátlan hírnevének és működésének megőrzését szolgálja, de hiába, ha ez most csak izzadságosan, ráadásul poéntalanul következik be. Ez a szál tartalmazza a már említett 13-as rejtélyes búcsúját is, amit valójában filmforgatás okozott, hisz sokak által kedvelt karakterről van szó. 
Összefoglalva nem volt valami erős a nyitány, pláne, ha összehasonlításként az egy évvel korábbit vesszük alapul, a nézettség is jelentősen csökkent, de ismerve az előzményeket, lesz ez még így se... Sajnos csak 60%-osra értékelném.

S7E02 - Az első rész okozta enyhe csalódás után a második epizód helyre rakta a dolgokat. No problem, a House - Cuddy éra tovább gyűrűzik, újabb érdekes fejezetéhez érkezett a sztori, és amit az első rész nem árult el, a folytatás körvonalazta. A szokásos accident-tel kezdődik az aktuális rész, amit egy hiperaktív a Step Up 2-ből ismert tündibündi csajszi szenved el, miközben tolószékben került nehéz sorsú testvérét szórakoztatta. Meglepően erős lett ez a szál, és ezúttal hiába tolják az arcunkba a különböző intrikák csírázó kísérleteit, nem szorítja egyikük sem háttérbe a diagnosztikai kihívást.
House folytonos hencegése újdonsült családi állapotával kapcsolatban többször is kivívta az idegesítő jelzőt számomra, valamint magatartása is meglepő és természetének ismeretében majdhogynem morbiditásba vegyül. Úgy tudom 13-as helyét egy idő után A kör-ből és egyéb idióta sorozatokból ismert Amber Tamblyn veszi át pár epizód erejéig, még nem kellett szembesülnünk az újdonsült karakterrel, amelyet kíváncsian várok a színésznő képességeinek eddig korlátolt bizonyítása ellenére. A második rész egy kissé már a régi időket idézte, így megszavaznék neki egy 80%-ot

Polczer Máté

1 megjegyzés:

  1. egyetértek, nekem is jobban tetszett a második rész mint az első

    VálaszTörlés