2010. október 4., hétfő

What is THE EVENT?

A Lost befejeződésével és a Flashforward csúfos kudarca ellenére újra több évadon átnyúló high-concept sorozat készült el, egyenlőre meglehetősen biztató kezdeti nézettséggel. A sztori egy "esemény" köré központosul, amelyet természetesen látatlanban nehéz körvonalazni, de marketingszempontból jeles, ugyanis csak egy kis rá- és félrevezetés kell, és a figyelembe világszerte ráirányulhat. Kockázatos ilyenbe fogni manapság, az ugyanilyen ígéretesen nyitó Flashforward is belebukott, de ennek ellenére, azt hiszem többünk nevében mondhatom, hogy remélhetőleg újra sikerül meghódítani az egyenlőre üresen maradt piacot.



Az S1E01 természetesen nem szolgál konkrétumokkal, ám figyelemfelkeltéssel jól operál, hiszen időben össze vissza ugrálva próbálja főbb karaktereinket bemutatva felvázolni azt az eseményt, amiről maga a sorozat is a címét kapta. Egyenlőre fogalmunk nincs mi is lehet, de már az első is tartalmaz olyan csavarokat, amik önmagukban is kellemesek, de érezhetően valami nagyobb célt szolgálnak.
 
 
Kevésbé ismert arcok alkotják az "Esemény" szereplőgárdáját, a Vészhelyzetből ismert Laura Innes mellett, a Szívek szállodájának morcos Luke-ja is feltűnik. Ígéretes kezdés, azt leszögezem, bár evvel a Flashforwardnál sem volt gond, a kérdés, hogy a folytatás mire lesz elegendő. Bár azért a repülőgépes csavar a végén egy kisebb csalódást keltett számomra, előzőleg azt hittem, talán egy kicsit szolidabb - értsd: hihetőbb - lezárást kap az elnök elleni(?) merénylet, de talán majd utólag jobban fogom értékelni. Szép nyitás, mindenképp folytatom: 75%

No, egy hét várakozás után végre közelebb hozhat minket a megoldáshoz a S1E02-es rész, de naívan ráébredve csak annyit mondhatok, a válaszok helyét újabb kérdések foglalták el. Természetesen nem komolyan gondoltam az első mondatot, hisz lőttek volna a High-Concept-nek, ha mindjárt az elején meg is kapnánk az arcunkba a megoldást jelentő képkockákat. Bár még mindig ugrálunk ide-oda idősíkok között, a tempó egy kissé lelassult, és érezhetően beállt egy olyan fordulatszámra, amely ezután talán állandósulhat. Mindezek mellett, ez a rész jóval gyengébbre sikeredett az előzőhöz képest. Bár nem reméltem mankót jelentő válaszokat, de mindenképp közelebb szeretném már érezni azt az "eseményt", azonban úgy látszik egyenlőre a közelben sincs. Ugrálunk szereplőkről-szereplőkre, de sajnos egyik-másik cselekménysík igencsak érdektelen, remélhetőleg ezek hosszútávon változnak, mert így ennek is sírás-rívás lesz a vége. A kezdetihez képesti 20%-os nézettségcsökkenés egy kicsit magas, de ha megreked ezen a szinten akkor nem lesz probléma. Minden a cselekményen múlik. Ez sajna csak 50%-ot érdemelt.

Polczer Máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése