2011. augusztus 9., kedd

11.08.09.

Napi ajánló: Fertőzés (Contagion)


'95-ben Vírus címmel meglehetősen hátborzongató, ezzel fordított arányban igencsak szórakoztató filmet láthattunk a német karmester (Wolfgang Petersen) tolmácsolásában, és pár teherautónyi sztár közvetítésével (Morgan Freeman, Dustin Hoffmann, Donald Sutherland, Kevin Spacey). Ezúttal a Traffic-el, valamint az Oceans trilógiával sztárok armadáját korábban már sikeresen irányító Steven Soderbergh próbálja meglovagolni a nem is olyan rég még a világra kiterjedő vírus fenyegetésével tömeghisztériát kiváltó madárinfluenza, a nézők részéről egész közeli hátborzongató élményét. 
A sztori szerint egy vadonatúj halálos vírus kezd terjedni egyszerre a négy kontinensen, pár nap leforgása alatt milliók vesztét okozva. A parazita érintés útján terjed és óriási tömeghisztériát indít el. Egy nemzetközileg verbuvált orvoscsapat feladata, hogy megakadályozza a vírus továbbterjedését.
A sztori nem új, de kétségtelenül aktuális, így Soderberg okosan választott témát, hozzá pedig rengeteg nemzetközileg (el)ismert sztárt. Muszáj Oscar-díjakkal dobálózzak, mert ilyen szempontból igencsak impozáns névsor áll rendelkezésünkre. A gárdából a rendező mellett három szépség tudhat szobrot már a vitrinjében: Kate Winslet, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow. További öt korábbi jelölt sorakozik a névsorban: Jude Law, Matt Damon (ő már kapott díjat, igaz forgatókönyvíróként), Lawrence Fishbourne, Elliott Gould, valamint John Hawkes.
A magyar cím: Fertőzés, és jelen állás szerint október 13-tól vehetjük az irányt a multiplexek felé...

Tessék az arcotokba pár hangulatos karakterposzter, alattuk pedig a szinkronos előzetes:



Előzetes:

írta: P. M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése