2012. március 5., hétfő

12.03.05.

Április 1. - Bolondok Az Őrület napja - Game of Thrones, The Killing

Már most remeg a lábam, ha április elsejére gondolok. A bolondok napja elhozza az őrületet. A tavalyi esztendő vitathatatlanul legszínvonalasabb televíziós szériái egyaránt április elsején kezdik meg második évadjukat.
A Trónok harca második évadja az ismert címen fut, annak ellenére, hogy George R. R. Martin A jég és tűz dalának 2. kötete Királyok csatája címen olvasható, és vélhetően a cselekmények nagyrészt innen származnak majd. A Hét királyság április elejétől kezdve költözik otthonunkba, és tíz héten keresztül tombolva vonszol drámába, örömbe, árulásba, szerelembe, erotikába, és egyéb hasonló élvezetekbe. Ígéretem szerint részenkénti kritikával szeretnék jelentezni.


A The Killing noir-ba hajló nyomasztó hangulata képes volt arra, hogy elhalványítsa a "Who killed Laura Palmer" tagline-t, a legendás név helyére pedig "Rosie Larsen" illeszthetünk. Az AMC saját sorozata, színvonalában messze lekörözi a csatorna fejős tehenét, a The Walking Dead-et, így fenntartás nélkül lehet az eddig megszokott szint körül várni a duplarészes (!!) nyitórészt. Az előző szezon zárása meglehetősen megosztotta a nézőközönséget, de garantálta is egyben, hogy aki nézte az visszatérjen ezúttal is, pontok helyett ugyanis inkább sokszorozta a kérdőjelek számát.
Részenkénti kritikákat nem ígérek, de igyekszem véleményezni a cselekményeket ezen a vonalon is. A titkolózás nagy, pár héttel a nyitány előtt előzetest még mindig nem láttunk, csupán egy poszterrel tudok szolgálni.


~polczer máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése