2012. augusztus 4., szombat

Piranha 3DD

Néha jó azért a sárban tapicskolni, a míves remekműveket hátrahagyva belemerülni az iszapba és egymást dobálva önfeledten kacagni a másik szerencsétlenségén. A Piranha 3D-vel állig a dagonyában tipródtunk, de volt olyan idétlen az egész, hogy a negatív érzeteket háttérbe szorítva röhögtünk teli pofával, ahogy a kamera egy leharapott hímvessző maradványaira zoomolt. Kérem, ez komolyanvehetetlen, és nyilván a rendkívül ötletes címmel megáldott folytatás sem kívánt az elődnél magasztosabb célokat megugrani. 
 A sztori szerint, a Viktoria tavi mészárlást követően a vérszomjas halacskák a csatornarendszereket keresztül jutnak be egy Aquapark megnyitójára. Vagy valami hasonló, mert igazából lényegtelenek a hogyan és a miért, hiszen aki a körülmények kidolgozottságán akadékoskodik, annak vélhetően nem egy gigatrash remakjének folytatását kellett volna a lejátszóba dobni.

A körülményeket nézve megintcsak minden adott: Csöcsök, vér hektószám, csöcsök, dugás, csöcsök és David Hasselhoff. Ezt látva azért egy bűnös félmosoly felszaladhat az ember arcára, de a mutatvány ezúttal abszolút becsődöl. A szórakozás a vérengzés öltetességéből, valamint a helyzetekből adódó sötét poénokból adódik. Hiába vágtak be megint levágott farkakat és hiába van kétszerannyi pornóscica, az ember azért még ezen a szinten is várhat némi következetességet. Az első rész során annyira röhögtem a betegebbnél, betegebb poénokon, hogy képtelen voltam - vagy inkább nem akartam - észrevenni a döccenőket. Ezúttal viszont nincs meg ez a kreatív játékosság és van idő arra, hogy az idióta karakterek sablonosságán, a történetből még ilyen formában is ostobának tűnő mozzanatokon, vagy épp az elképesztően gyenge grafikai kidolgozottságon bosszankodjak.


Előttem van az egész: Na, akkor a lényeg, hogy több és nagyobb mellek, folyassunk kétszer annyi vért, igazoljuk le szupersztárnak a nagy Hasselhoff-ot, a sztori körvonalait meg hagyjuk a brébe, a vagány tinik úgyis megnézik, a többieknek meg ott a plakát figyelmeztetésül. Olyan szinten nézi ostobának közönségét, hogy az még egy ilyen súlytalan vonalon is roppant feltűnő. Hoff-nak azért köszönhetünk pár mulatságos pillanatot, de még ezt a lehetőséget sem sikerült teljesen kihasználni.
A Piranhák visszatértek, csípnek, harapnak, röpülnek, gyalogolnak (!) de sajnos nagyon sokat vesztettek humorérzékükből.
25%

amerikai horror, 83 perc, Piranha 3DD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése