2014. április 1., kedd

Jégvarázs

Elzát, a leendő trónörökös jeges átokkal verte a sors, emiatt pedig gyerekkora sem pont a megfelelő medrében csordogált. Aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott: beüt a krach, ezúttal a koronázási ceremónia során.
A Disney az Aranyhajra hajazó csillogó-villogó csinadrattát álmodott a vászonra, kicsiknek, nagyoknak, éretteknek, éretleneknek, fiúknak, lányoknak, tehát mindenkinek, akinek valamennyire is jutott osztályrészül a klasszikus értelemben vett gyerekkorból.

Disney minden elemében. Ez bók is meg nem is. Lenyűgöző grafika, a jól kigondolt, elragadó (sarkosított...) karakterek, és a jól csengő, de néhol felnőtt fejjel már felesleges dalbetétek a jól bevált receptet hivatottak tovább vinni. Abszolút ártatlan és bőven kihagyható alkotás, amelyet hibái ellenére jó nézni. Megnyutatóan elkalauzol a múltban, és ebben még az se zavar, hogy leginkább modern eszközöket alkalmazva vezetget. Szintén megszokott módon a mellékszerepre talált figurák a humort, a főszereplők pedig az érzelmeket hivatottak közvetíteni.
Mit érdemes még megemlíteni a mára a legsikeresebb animációs alkotás pozícióját elfoglaló alkotásról? Semmit, inkább nézni érdemes, mert kikapcsol, ártatlansága és tisztasága stresszoldó egy rövid ideig, nomeg a kölykök is kajálják a bevételi mutatók alapján.
 
 
Frozen, amerikai animációs, 102 perc, C. Buck, J. Lee, 2013


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése