2011. szeptember 12., hétfő

11.09.12.

Elhunyt Andy Whitfield


Nagyon szomorú hírre ébredhettünk ma reggel. Andy Whitfield, mindnyájunk szeretett gladiátora elvesztette 18 hónapon keresztül vívott csatáját a halálos kórral, és vasárnap reggel szerető felesége karjaiban végleg eltávozott közülünk.
2010. januárjában a Spartacus: Vér és homok című sorozat címszereplőjeként ismerhettük meg a fiatal színészt, amint Batiatus ludus-ába kerülve egységes és ütőképes sereget verbuvált a rabszolgasorsban tengődő gladiátorharcosokból. Sajnos a második évad forgatása előtt röviddel non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak a wales-i származású színésznél, így a szeptemberre kitűzött forgatás bizonytalan ideig eltolódott. Az űrt betöltendő, a Starz csatorna hatrészes (kiváló) minisorozatot forgatott az előzményekről, addig is várva a színész felépülését, akinek gyógyulásáról bíztató információk láttak napvilágot. Azonban nemsokkal ezután Whitfield betegsége kiújult, és az általa tökéletesen megtestesített harcos szerepét az ausztrál Liam McIntyre vette át. Sokáig  nem hallhattunk a wales-i színész hogyléte felől, így bízva a gyógyulás lassú folyamatában reménykedtünk, hogy Whitfield hamarosan teljesen felépül a szörnyű betegségből. Ebben a csendes optimizmusban ért minket a letaglózó hír: "A gyönyörű, fiatal harcos" felesége karjaiban halt meg vasárnap hajnalban.
A Spartacus azon kevés sorozatok egyike, amelynek minősége és nézettsége részről részre emelkedett, és az epikus lezárást követően rajongók milliói várják lélegzetvisszafojtva a második évadot, ami egyébként 2012. januárjában startol Liam McIntyre-rel. Andy Whitfield személyében nagyon értékes, szimpatikus és roppant szerethető embert veszítettünk, aki fájdalmasan fiatalon hagyott itt bennünket. Nyugodjék békében!

"Some legends are written in blood"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése