2011. szeptember 1., csütörtök

11.09.01.

2011 ősz - A mozikban... 1. rész (09.01- 10.15.)

Végre eltűntek a hajtogatósrobotok a vásznakról, Potter pálcájából is csak halvány füst tör elő ritkább időközönként. A mutánsok, és az első akciókalandjuk után megérdemelt szabadságukat töltő elsőbálozó szuperhőseink is erősen a dvd-szekcó felé integrálódnak az enyhülő időjárással arányban. Összefoglalva tehát, a 2011-es nyár dübörgő mozitermei kissé lecsillapodnak, átadva a helyet a csendesebb, kisebb kölcségvetésű, de velősebb tartalommal megsózott produkcióknak. Próbálok részletes betekintést mutatni az amerikai premierek alapján természetesen, de ahol már magyar bemutatókról is rendelkezem információkkal, ott azzal sem maradok adós.


Vágjunk is bele, az első őszi hétvége inkább a borzongásra vágyok számára rejtegett ínycsiklandozóbb falatokat, jön ugyanis a Piranha 3D sikerén felbuzduló Shark Night 3D (Cápák éjszakája) szaftos pipihússal és orvul támadó cápákkal (poszter+előzetes) M.o: 09.29.
Annak rejtélyét, hogy miért nem merészkedünk immáron x hosszú éve a Holdra, az Apollo 18 című kézikamerás horror magyarázza. (poszter+feliratos előzetes).

Egy héttel később (09.09.) az általam már korábban is protezsált Contagion (Fertőzés, M.o: 10.13.) érkezik. Erről írtam már részletesen, szinkronos előzetest is mellékelve, szóval ettől most eltekintenék. A linkre kattintva viszont ti is meggyőződhettek róla, miért is tartom az ősz egyik legnagyobb ígéretének.



09.15.: A Drive Cannes óta toplistás, fanyar eleganciája a benzingőz kellemes bukéjával hozza lázba a komplex akciófilmek szerelmeseit - köztünk engem is.. Tartalom helyett mellékelve az előzetes. Magyar premier: szeptember 15.
Jön ám feldolgozás is, mielőtt valaki szikét ragadna. A Straw dogs-ban (Szalmakutyák) egy átlagos házaspár költözik Los Angeles-ből délebbre, ahol igen véres beilleszkedésnek néznek elébe. Hogy miért érdemes rá a karaktert szaporítani, az előzetes talán titeket is meggyőz - persze tévesen (poszter+feliratos előzetes). Még a poszter is ugyanolyan mint az eredeti...Magyar premier: október 27.
Gus Van Sunt érzékeny lélekszinfóniájában a fiatal Enoch társalog egy 2.világháborús halott japán kamikaze pilótával, mert miért is ne? Viccet félretéve ígéretes, plána ha a képbe még belesuvasztom a kivételes tehetséggel megáldott Mia Wasikowska-t is. Restless(poszter+előzetes).

Drive - Gázt! - feliratos előzetes

A szeptember 23-ai hétvége a tesztoszterontól duzzadó akcióorgiáké. Jön az Abduction (Elhurcolva, M.o.: 09.22.) "Jacob" Lautner-rel (poszter+feliratos előzetes), a Killer Elite-ben Jason Statham mélyíti tovább eddig gondosan megfontolt szerepválasztásaival kikövezett többsíkú karrierpályáját. Ja most néztem, színészeket is kapott a produkció Robert De Niro és Clive Owen révén (poszter). Aztán ha nem volt elég, van nekünk még egy Gerard Butler-ünk is a hétvégére, aki bort iszik és skulót prédikál a Machine Gun Preacher-ben. Akarom, hogy Marc Foster (Szörnyek keringője) neve ne csak díszként lobogjon a stáblistán (poszter+előzetes).

Killer Elite - Válogatott gyilkosok - feliratos előzetes


Szeptember 30: Adam-nél (Joseph Gordon-Levitt) rákot diagnosztizálnak, ő pedig ráébred mi a legfontosabb az életben. Szerencsére mindezt Seth Rogen-nel teszi, így a szokásos könnyáradatba, talán némi derű is csusszan. 50/50 (poszter+feliratos előzetes) magyar premier: december 1.
A Dream House-nál első hallásra nem sok sablonosabb kísértetsztori létezik, de ha a fejünket a poszter felé fordítjuk szembeötlik Naomi Watts, Rachel Weisz és Daniel Craig neve. No meg a trailer is elég izmos (poszter) magyar premier: október 6.
Take Shelter: Egy különc figura (Michael Shannon, ki más) durva viharokat fantáziál, így tornádó-menedéket épít házának kertjébe, az asszony persze ferdén néz az akut paranoia tünetei produkáló férfira. Eléggé ígéretes projekt (poszter+előzetes).

Dream House - előzetes

Hugh Jackman október 7-én küldi ringbe a bádogbokszolókat. Semmilyen szinten nem izgat. Real Steel - Vasököl (poszter+szinkronos előzetes) Magyar premier: október 6.
The Ides of March, ezzel meg ráérünk foglalkozni, tekintve hogy nálunk már csak jövőre jön. Azért egy időpont: 2012.01.05.(poszter+előzetes)

A feldolgozott Dologgal egy héttel később kéne szembesülni (poszter+előzetes), erről már írtam is korábban, most hanyagolnám. Aztán végre szélesebb körben is láthatjuk az ördögi Banderas-t, ahogy Almodóvar legújabb agymenésében fut ámokot. The Skin I live In.. Meglepi, nálunk már jövőhéttől: A bőr, amelyben élek, 09.08. (poszter)
Felsorolás erejéig: Texas Killing Fields, húzós bűnügyi thriller (poszter+előzetes), Trespass: izgis fogvatartós thriller...Oscar-díjas színészekkel, amelyeket tök felesleges itt megemlíteni, bár az előzetes megteszi (poszter+feliratos előzetes).

A bőr, amelyben élek - előzetes

...a 2. részben a további őszi premierek, valamint az általam kiemelten várt produkciók következnek...

~polczer máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése