2011. május 26., csütörtök

11.05.26.

The Big Bang Theory - Vége a 4. évadnak..


Nehéz elhinni, hogy ez már a negyedik. Az első három színvonala évadról évadra nőtt, ez a folyamat sajnos ezúttal megakadt, de bőven van honnan romlani.
Ugye az előző évad Sheldon női megfelelőjének megtalálásával ért véget, izgalommal mégis kis félelemmel vártam a szeptembert, hisz nem voltam benne biztos, hogy a sorozat képes két ugyanolyan figurát is elviselni úgy, hogy a szórakozás megmaradjon a szokott színvonalon. Nos félelmem az évad első felében beigazolódott, az epizódok, ahol a Shamy körül forgott a történet kissé túlzóak voltak, és sajnos ez bizony a minőség romlását eredményezte. Plusz pár részig nélkülöznünk kellett Penny-t is, sajnálatos lábtörése miatt, és őszinte meglepetésre hiánya nemigen tűnt jelentősnek, pedig a fiúk esetében ez egész biztos nem így történt volna. Kis csalódás volt az évad első fele, de aztán a másodikkal visszasodródtunk abba a mederbe ahol az elmúlt három évet szinte végigröhögtük.


Ha a karaktereket kéne elemeznem, akkor azt mondanám, hogy Penny súlytalan, nagyjából dekorációszintre süllyedt, ami pár részes hiányzásánál igencsak nyilvánvalóvá is vált. Jó nézni, de ezt az évadot szinte végigvegetálta. Rájöttek erre az írók is, ezért tettek mellé két barátnőt is, hogy a fiúk mellett hangsúlyosabb szerepet kapjon ő is.
Leonard a leggyengébb láncszemmé vált a bandában, igazából igencsak nagy érdektelenség övezte sorsát ebben az évadban, mindigis őt tartottam a negatív végletnek.


No a pozitívumokról is, Sheldon szokás szerint brillírozik, a kezdetben idegesítő Amy-vel idővel annyira összerázódtak, hogy a legszórakoztatóbb pillanatok hozzájuk kötődtek elsősorban.
Howard és Raj hozza a megbízható szokott színvonalat.
Röviden jellemezve a 4. évad kissé csalódás volt számomra, hisz megbicsaklott az addig biztosan fenntartott színvonal, de ugye, mint mondtam bőven van hová süllyedni. A szezont lezáró cliffhanger azért elég jóra sikerült, és elérte, hogy a következő évadra is maradjak, bár ennél egy kicsit több kell majd...
70%

írta: P. M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése