2012. június 16., szombat

11.06.16.

30 Days Movie Challenge

Day 2. Least favourite film (Film, amit a legkevésbé szeretsz): Transformers 2 (Transformers: Revenge of the Fallen, 2009)


Mégen Fox fut - ezt mondjuk pont szeretjük...


Futottak még: a komplett edemszendler életmű (kivétel a komolyabb alakításai, azokból látszik, hogy azért van még remény)

Nos ennél a bejegyzésnél elvből kizárnám azokat az 'alkotásokat', amelyeket készítőik szándékosan méreteztek a nézői ízlések leépítésére. Így most mindjárt csípőből a komplett Asylum fegyvertárt hatástalanítottam, pedig Isten a tanúm próbálkoztak becsületettel. Tehát az optimális választás a komolyabbnak szánt produkciók közül került ki. Michael Bay karrierje ki van kövezve látványos, fordulatos, de abszolút üres vizuálorgiákkal gyakorlatilag egy vázra felhúzva (a csávó rendkívül szereti az érzelmes pillanatokat és az akciójeleneteket szuperlassúban a nyakunkba önteni). Filmes önéletrajzából pedig nagy valószínűséggel még ő is kihagyná a Transformers második epizódját, tekintve, hogy a méretes egója ellenére saját maga vallotta, hogy ez bizony piszokgyöngére sikeredett. Nincs forgatókönyv, nincs következetesség, nincs játék, nincs kohézió, nincs szórakozás. Igen jogosan kérded, akkor mi van? Hát akció az van dögivel, meg Mégen Fox fehér gatyában. Ez azonban borzalmasan kevés egy 200 millás projekt-től. A film így is bombasiker lett, amelyhez feltételezem az előző epizód korrekt minősége mellett a nézői igénytelenség is aktívan hozzájárult. Magam is moziban szenvedtem végig ezt a meglehetősen hosszúra nyúló két és fél órát, de mentségemre legyen szólva, engem ott k*rvára átb*sztak, és a végefőcímet követően menekültem a teremből, mintha perzselnének hátulról. Elhasznált panel, de a Transfomers 2, tehát, merénylet az agysejtek ellen és aki teheti kerülje, bár hozzá kell tennem, már így is büdös, fertőző kullancs módjára megszívta magát és egy szintén kétes minőségű harmadik epizóddal kézen fogva rombolja tovább a közízlést.

Leg(nem)kedvencebb jelenet: Az iker-robotok jeleneteinél erős, megmagyarázhatatlan ölhetnék tört rám, de piramisba épített szuperágyú láttán konkrétan lefordultam a székről...


~polczer máté

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése