2010. február 5., péntek

critic26

Miss Március
18-as korhatáros film, szigorúan 18 év alattiaknak


Miss March, amerikai vígjáték
90 perc
R: Zach Cregger, Trevor Moore
Sz: Zach Cregger, Trevor Moore, Hugh Hefner

"Eugene és Tucker életük legnagyobb menetére készülnek. Az országos cimborák egész Amerikán keresztülvágják magukat, csak hogy bejussanak a legendás Playboy-villába, és ott megtalálják Cindit, Eugene egykori barátnőjét, aki egykor bájos szüzike volt, már viszont a magazin középső, kihajtható oldalán pózol."

 Hogy miért nézek ilyen filmeket? Be kell vallanom én műfajt, minőséget, nemzetet, nyelvet és hovatartozást nem figyelve nagyjából megnézek mindent, ami elém kerül. Óhatatlan, hogy néha becsúszik a Miss Márciushoz hasonló undorító és alattomos "alkotás" is. De azért szükség van ezekre is. Ilyenkor újra ráébredek, hogy mennyire meg kell becsülni az igazi, valamit nyújtó - és nem a hányingerre gondolok - filmeket.
A Miss Március lehetne az Amerikai Pite 232. része is, semmit nem javulna vagy romlana a dolog. A poénnek szánt szituációk nagy részén már csak azok a kretének tudnak röhögni, akiknek vicces például, ha egy nyüves dög belehugyozik a pezsgőspohárba, és azt utána valami felfújt íkúlájtos szőke picsa jóízűen betankolja. De vajon az vicces-e, ha valaki a játékidő hossza alatt jól belőhető periódusonként maga alá fosik fület melengető hanghatásokkal. Vagy vicces-e ha egy rakat vérszomjas őstahó baltával hadonászva fél országon keresztül üldöz két szánalmas idiótát megcsúfolva ezzel a komplett tűzoltóság intézményét. De az is inkább szánalomra ad okot, ha a Playboy ősöreg atyja olyan bölcsességekkel bombázza a jóhiszeműeket, amelyeket talán Magdinénitől lopott egy korai Barátok közt epizódból. Aztán vicces-e, ha valaki szívószálon keresztül üríti le a fáradtat, és ezt még premierplánba a pofánkba is dörgöli. Nem, ezek fényévnyi távolságra vannak a szórakoztatás leghalványabb formájától is. Egy-egy pillanat akad, ami kényszeredett mosolyra adhat okot, de szerintem ezek csak töltelékként, véletlenül kaptak helyet a filmben. A minősíthetetlen színészi "játék"-ról és a történet alapját képező velőig rágott csontról több szót nem szeretnék ejteni ennél.
A filmet csak tömény alkoholmámorban lévő humanoidoknak merem ajánlani.

5%

Polczer Máté "City225"

2 megjegyzés:

  1. Már ne haragudj de hogy jössz te ahoz hogy le kreténezz engem. Nekem igen is tetszett ez a film és azért mert neked nem,nem hiszem hogy a te véleményed lenne a mérvadó.

    VálaszTörlés
  2. Jólvan, ha tetszett az a te gondod, ez egy személyes vélemény volt, nem egy hivatalos állásfoglalás, ha nem tűnt volna fel. Az, hogy a humorérzéked ilyen szintet üt meg, az sem az én gondom. Bár, ha már nem tetszett valami, egy nevet igazán idebökhettél volna..

    VálaszTörlés