2011. február 10., csütörtök

Visszatérő szuperhősök: 1.rész (Clark Kent/Superman)

2012 a visszatérő képregényhősök éve lesz, ugyanis a legismertebb karakterek mindegyike új filmmel jelentkezik. Lehet vitatkozni a "legismertebb" kijelentéssel, hisz számtalan képregényfeldolgozást láttunk az elmúlt esztendőkben, de számomra továbbra is Superman, Batman illetve Pókember jelenti a műfaj (ha van ilyen) alapjait.
Superman 2006-ban Bryan Singer közreműködésével visszatért filmszínházainkba, új címszereplővel, és gigantikus költségvetéssel. A végeredmény minősége jelentősen megosztotta a rajongók mellett a közvéleményt is, mindenesetre a bukás elkerülte a filmet, de a várt siker elmaradt, hisz nem sikerült kellő komolysággal felvértezni a szuperhőst, ami napjainkban talán az egyik legalapvetőbb követelmény ezzel kapcsolatban. Nem olyan rég viszont a remény felütötte fejét, miután korunk egyik legtehetségesebb rendezője, Christopher Nolan szárnyai alá vette a produkciót, és produceri feladatot ellátva a forgatókönyv megírását a Sötét lovag írójára, David Goyer-re bízta, rendezőnek pedig a szintén rendkívül tehetséges, és meglehetősen egyedi látványvilággal rendelkező Zack Snyder-t (300, Watchmen) kérte fel. 


A Superman: Man of Steel munkacímmel rendelkező projekt nem az előző film folytatása, hanem a séria újraindítását kísérli meg, ennek megfelelően pedig ismétcsak változott a felosztás, Clark Kent szerepét pedig az eddig szinte ismeretlen Henry Cavill (Tudorok) kapta meg. Az rendezői, és a produceri székben szereplő személyek ismeretében a újrainduló franchise - remélhetőleg - nyitódarabja, a 2012-es év egyik legígéretesebb produkciója, amely várhatóan karácsony táján kerül majd mozikba.

írta: P.M.

következő rész: Bruce Wayne / Batman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése