2011. február 18., péntek

11.02.18.

2011. Tavasz

Közeledik a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, a mozikba pedig özönlenek majd a sikergyanús blockbuster-ek. Ezekből szemezgetve próbáltam öt filmet kiválasztani, amelyek a mezőnyből kiemelkedve kellemes élményekkel dúsíthatják a beköszöntő jó időt. A rövid felvezetők alatt az előzetesek is megtekinthetőek.

A Karib-tenger kalózai májusba térnek vissza vásznainkra..

Az amerikai premierek alapján rangsoroltam, de ahol már a hazait is kitűzték, természetesen azt is feltüntettem.

10. Másnaposok 2 (US: 11.05.26) 9. Sorsügynükség (Hu: 11.03.31.) 8. Thor (Hu: 11.04.28.) 7. The Beaver (US: 11.05.20.) 6. Source Code (US: 11.04.15.)


5. A Föld inváziója - Csata: Los Angeles: Jönnek az idegenek és nem szerda esti piázgatásra, hanem leigázni a planétát. Engem nem érdekel hányszázszor volt már ilyen, mindig kapható vagyok egy kis csihi-puhira pláne, ha rusnya alienekkel kell fightolni. A rosszszándékú idegenek sorra ejtik el a világ nagyvárosait, mígnem Los Angeles marad az emberiség utolsó mentsvára, ahol az ott összegyűlt emberek küzdenek meg az általunk ismert civilizáció megmentéséért. 
magyar premier: március 17.



4. Álomháború (Sucker Punch): Az ismételten remek címmagyarosítás a sajátos látványvilággal rendelkező Zack Snyder első eredeti ötlet alapján készült filmjét takarja, ahol szexi és brutális csajok küzdenek meg a szabadulásért a sivár valóság elől menekülve egy színes képzeletvilágban. A Watchmen és a 300 rendezője eddig nem okozott csalódást, innen származik megelőlegezett bizalmam a filmmel kapcsolatban, mi pedig örülhetünk, hogy egy nappal Amerika előtt láthatjuk Snyder legújabb vizuális orgiáját.
magyar premier: március 24.



3. A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken: Régi cimboránk, Jack Sparrow nem nyugszik és Barbossa kapitánnyal az oldalán ezúttal az örök fiatalság forrását próbálják megtalálni. A páratlan sikerű trilógia folytatására lemorzsolódott a legutóbb igencsak felejthetően muzsikáló Orlando Bloom és Keira Knightley, helyettük pedig Penelopé Cruz, és az ördögi Feketeszakállként, Ian McShane kapaszkodott fel a fedélzetre. Sajnos előérzetem nem ígér a trilógiához hasonló remek szórakozást, de május 19-étől Johnny Depp és társai alaposan rámcáfolhatnak.
magyar premier: május 19


 
2. Király!: Az Ananász-expressz bandája átköltözött a mesék ihlette középkorba, ahol egy ördögi varázsló elrabolja a király gyönyörű leányát, és a hercegeknek karddal és némi tudatmódosító szerekkel felfegyverezve kell happy end-et kanyarintani a sztori végére. Egy biztos, az alkotógárda ismeretében a szórakozás garantált. James Franco mellett a Trópusi viharból, és az Ananász Expresszből ismert Danny R. McBride-ot, valamint az idei oscar nagy esélyesét, Natalie Portman-t láthatjuk a főszerepben. Királynak ígérkezik..
magyar premier: július 7.



1. Tree of Life: Terrence Malick nagyon ritkán rendez, de akkor sikerül emlékezeteset alkotnia. A Tree of Life előzetesével egy csapásra elvarázsolt, az ott tapasztalható látványvilág, és a trailer alatt halható muzsika egy pillanat alatt a toplista élére repítette a filmet. A főszerepekben Brad Pitt és Sean Penn látható majd, a sztorit pedig nem is vázolnám, inkább nézze meg mindenki, miről is beszélek...
amerikai premier: május 27.


írta: P.M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése