2012. július 1., vasárnap

30 Day Movie Challenge

Nos az államvizsga és a hozzá tartozó rituálék megakadályoztak a lista folytatásában, így most ömlesztve az elmúlt öt nap tételeit vettem végig.



Day 12: Favorite love story (Kedvenc szerelmes): Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

Nos ez a film olyan mint szálka a szénakazalban. A sok egy kasznira húzott műanyag szar közül sajátos bájával, kiváló zenéjével, fantasztikus színészeivel és elbűvölő esetlenségével 
olyan karácsonyi alkotás, amely csupa örömöt ad nézőinek. Nem kezdesz el azon agyalni, hogy mekkora blődség, szélesen mosolyogva fátyolos szemmel lényegülsz át egy pozitívabb állapotba, és rájössz, hogy az élet mégis szép.

Day 13: Favorite chick flick (Kedvenc csajos): Thelma és Louise (Thelma & Louise, 1990)

Nos abszolút nem tartom külön műfajnak, de ez a kitétel, szóval választani kell. Ridley Scott feminista road-movie-ja a Thelma és Louise ballada a női függetlenségről, és referenciaértékű alkotás a szabadságról. 

Day 14: Favorite documentary (Kedvenc dokumentum): Kellemetlen igazság (An inconvenient truth, 2006)

Al Gore felnyította jónéhányunk szemét a globális felmelegedéssel kapcsolatban. A szó hallható egyre-másra, de a veszély mértékével, illetve fenyegetettségével nem sokan voltak tisztában. Közvetlen példák, sokkoló adatok és kétségbeejtő tények állnak Gore filmjében, egy olyan problémáról, amelyen könnyebb szemet húnyni.


Day 15: Favorite play adaptation (Kedvenc színházi adaptáció): Amadeus (1984)

Épp a héten volt hozzá szerencsém. A bővebb véleményhez alig pár gördítés lefelé.

Day 16: Favorite book adaptation (Kedvenc könyv adaptáció): A Gyűrűk Ura (The Lord of the Rings, 2001-2003)

Mérföldkő a filmezésben és a könyvek között egyaránt. Zsákos Frodó és az Egy Gyűrű története felélesztette a fantasy műfaját és olyan élményekkel gazdagított, amelyek örökké beragyogják majd a nappalit, mert újra és újra nézni/olvasni kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése