2015. február 20., péntek

Horrible Bosses 2 (2014)

A sztori annyiban változott, hogy a három félnótás lúzer most saját vállalkozásba kezd, elkerülve az első részben megismert problémákat elkerülvén.
Ám ezúttal a megrendelő részéről jön a "nem várt" pofon, és visszamondja a teljes elkészült mennyiséget. Természetesen az összes beleölt vagyon úszna ezzel így ismét jön a "B" terv: Raboljuk el a bútormágnás fiát, majd a váltságdíjból újra egyenesbe lehet hozni az üzletet.
A három kretén pedig saját korlátolt fantáziával lát hozzá a nem mindennapi precizitást, és rengeteg bukkanót magában hordozó bűncselekménynek.


Az első rész bája a könnyen átérezhető helyzet miatt volt kimondottan kedvelhető. Sajnos a folytatásra kiölték a teljes vonalat, és egy olyan sztorit vettek elő, amely csak alibiként szolgál a szereplők újabb szerencsétlen ámokfutásához. Fárasztó, unalmas a végletekig kiszámítható, talán az alkotók úgy gondolták, hogy az első rész elviszi majd ezt az epizódot is.
Ezzel sajnos mellé is lőttek rendesen, de mondom ezt úgy, hogy azért akad benne szórakoztató momentum, és persze nem feltétlenül vágyik mindenki kicsit igényesebb szórakozásra.

Nehéz jó szívvel gondolni erre az alkotásra, mert semmi olyant nem vittek a folytatásba, amely önállóan is értékelhető lenne. Egy tipikus olyan folytatás, amely az első rész sikerének tudatában állt a kasszához, de szerencsére csak épp annyit hozott, hogy az alkotók elvessék a további felesleges folytatások ötletét. Remélhetőleg...
Értékelés: 50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése