2015. február 9., hétfő

Laggies (2014)

Megan már majdnem harmincas éveit tapossa, ám barátnőivel ellentétben a megkomolyodás, felelősségvállalás dolgában még mindig megrekedt a tizen-huszonévesek féktelen szintjén. Környezete elvárja, hogy korának megfelelően viselkedjen, és a lehetőség meg is szép fényes eljegyzési gyűrű formájában. Megan ekkor találkozik a tizenévei végét taposó Annikával, aki szintén pont azon a fejlődési szinten van, ahol ő is elveszett pár évvel ezelőtt.
Megan odaköltözik a szalagavatóra készülő fiatal lányhoz, és annak egyedülálló ügyvéd apjához, hogy végigondolja életét, és megtalálja a visszavezető utat.
Romantikus komédia a műfaj, nem is merészkedik mélyebbre néhány felszínesen érintett komolyabb gondolatnál. Megan nem érti, és nem találja a hangolt kortársaival, ez hajtja a tizenéves Annika közelébe, aki pont a tinédzserek mindennapos gondjait éli meg éppen.
Mélyebb elemzést nem igényel a történet, mert a vígjáték kódex íratlan szabályai szerint halad az egész a legapróbb mozzanatait is beleértve. A főszereplők teszik kicsit emlékezetesebbé (de sajnos nem emlékezetessé) a filmet. Keira Knightley és Sam Rockwell remek párost alkot, és miattuk érdemes időt szentelni erre az alkotásra.

Nem mély, nem komoly, de feledhető és kiszámítható, de mégis van valami benne, amit lehet szeretni, és üres kikapcsolódásként másfél órára tökéletesen megfelel.
Értékelés: 60%
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése