2015. február 22., vasárnap

The Hunger Games: Mockingjay - Part I.

Miután Katniss túlélte második Éhezők viadalát is, hazatér a tizenhármas körzetbe. Az ott látott pusztulás és Peeta elvesztése ráveszi arra, hogy a Kapitólium elleni lázadás élére álljon. Arca lesz - fecsegő poszátaként - a felkelőknek, akikhez neki köszönhetően egyre többe állnak harcba Snow elnök és zsarnoksága ellen.
A Kiválasztott című franchise-záró könyvből a Harry Potter szériánál divatba hozott felbontás szerint két film készült, így ez az epizód egyfajta felvezető az idén novemberben érkező lezáráshoz.
A film ennek megfelelően lassacskán folydogál, a cselekményeket ott nyújtják ahol még lehet nyújtani, pedig így az első részt látva a könyv messze nem indokolja a feltagolást. Pont emiatt a cselekmény sem folyamatos, toldozottnak tűnik és emiatt bizony néha meglehetősen unalmas. Erre pedig még rátesz egy lapáttal a Peeta-Katniss szál, amely inkább idegesítő, mint megindító.

Hiába a hatalmas bevételi összegek a látvány még mindig olyan, mintha egy sorozat büdzséjéből készült volna, és ez azért bántó a látványfilmeken edződő szemeknek.
Jennifer Lawrence végig szörnyülködő tekintete és könnybe lábadó szeme sem menti meg a filmet, talán még sosem láttam ilyen egyoldalúnak a színésznőt.

A felsoroltakból érezhető is, hogy nem sok pozítívumot tudok a film mellett felsorakoztatni. A legnagyobb probléma a felbontás miatti körülményesség. Az egész film üres, önmagában nem képes megállni a helyét, pedig az embernek ugyanúgy ezért a filmért is teljes árat kell fizetni a mozipénztáraknál.
Értékelés: 55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése