2010. január 15., péntek

10/01-02 M.o.

2010. január-február Magyarország

Egy kicsit megkésve kezdem az év első két hónapjának magyarországi bemutatóit, de kárpótlásul egy hónappal előre dolgozva a februári premiereket is ismertetem az olvasókkal, a linkekre rákattintva pedig a feliratos előzetesek is megtekinthetők (néhány kivétellel).

Január

2010 első csütörtökjén csupán egyetlen nagyobb szabású premier volt és 2009-hez hasonlóan most is Guy Ritchie filmmel kezdődött az év. A régóta vár Sherlock Holmes a hírek szerint sikeressége mellett a kritikusok számára sem okozott csalódást.

A második héten azonban már bőven van választanivaló. A tragikus módon elhunyt Heath Ledger utolsó filmje a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma egy kicsit elvont módon próbál szórakoztatni. A Hová lettek Morganék című filmben Sarah Jessica Parker és Hugh Grant romantikázik. Ígéretes magyar filmet is bejelenthetek, ugyanis tőlünk szokatlan műfajként thrillert üdvözölhetünk Dobó Kata és Kern András főszereplésével. A Halálkeringő egy panellakásban játszódó apa és lánya feszült kapcsolatát bemutató kamaradarab. Aztán utolsóként van még nekünk egy animációs filmünk is az 51-es bolygó, ahol főszereplőnk idegenek bolygójára téved és kerül ott nagy zűrbe.


Heath Legder utoljára a filmvásznon a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában..


Január 21-én Richard Kelly újabb agymenése érkezik kishazánkba. A Dobozban Cameron Diaz és James Marsden szembesül döntésük felelősségével. A Pokoli édenkert című horrorszagú mozi szintén e héten érkezik hozzánk Milla Jovovich és Steve Zahn prezentálásával. John Travolta és Robin Williams furcsa párosa a vígjátékok kedvelőit fogja első sorban kielégíteni a Vén csontokban.

A hónap utolsó csütörtökén végre megérkezik A szállítmány, amelyben Antal Nimród nemzetközi sztárokkal forgathatott, és aminek hatására a nyáron érkező Predators-t is a magyar rendezőre bízták. A hét másik premierjében, a Szökőévben, Amy Adams talál rá a nagy ő-re, kétszer is..


Antal Nimród sztárokkal forgatott filmjét már várják itthon..(A szállítmány)

Február

Február 4-én bemutatásra kerül a Chicago rendezőjének legújabb musical-je, Holywood leggyönyörűbb színésznőit felvonultatva Kilenc címmel. Michael Moore, a dokumentumguru újból görbe tükröt tartott Amerika elé a Kapitalizmus: szeretemben, ami szintén ezen a héten kerül mozikba.

11-én végre megérkezik a hányattatott sorsú Farkasember, és a rossz előjeleket megcáfolva bizonyíthatja, hogy érdemes volt rá várni. A Valentin Nap című romkom, pedig a tavalyi Nem kellesz eléggé-hez hasonló színvonalat ígér a jópár ismerős arccal és a párkapcsolatok körüli zűrzavarok boncolgatásával.


A legenda végre megelevenedik( A farkasember)

Február 18-án már egy kicsit az Oscar-ra hangolódva, mindjárt a két legesélyesebb film is bemutatkozik. George Clooney és az Egek Ura, valamint az Amerikában már dvd-n is megjelenő Bombaszakértő. Robert De Niro feltűnik a Mindenki megvan című drámai hangvételű kalandfilmben, majd a német remekmű a Fehér szalag is bemutatásra kerül. A közönségfilmek kedvelőinek a Reszkessetek betörők rendezője tehet a kedvére, A villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak című alkotással.


A bombaszakértő nem fesztiválfilmnek készült, de több honlap is 2009 legjobbjának választotta

A hónap utolsó csütörtökjén megkapjuk Denzel Washington utópikus akciómoziját az Éli könyvét. Aztán Drew Barrymore első rendezési próbálkozása is bemutatásra kerül Whip it címmel. Amenábar súlyos egyházkritikája, az Agora szintén a héten kerül mozikba Rachel Weisz főszereplésével.

Remélem tudtam segíteni a választásban. Kellemes szórakozást!

Polczer Máté "City225"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése