2010. január 26., kedd

critic22

Sorority Row
"..a másolat másolatának másolata.."


Sorority Row, amerikai horror
105 perc
R: Stewart Hendler
Sz: Briana Evigan, Rumer Willis, Leah Pipes

"Öt egyetemista lány egyik diáktársát szeretné megviccelni, ám az ártalmatlannak tűnő csíny halálesetbe torkollik. Az elkövetők esküvel próbálják örökre magukban tartani ezt a szörnyű tettet, ám köztudott, hogy az ígéretet nem mindig könnyű megtartani, pláne ha ilyen kegyetlen dologról van szó. Ám a diplomaosztó ünnepséget követően egy rejtélyes alak kezd el módszeresen vadászni a fiatal lányokra..."

 sötét árnyak egy sötét filmben
 
Kezdem azt hinni, hogy a '96-os Sikollyal divatba jövő tinihorrorok ideje a végéhez közelít, mert a műfaj által adott összes klisét felhasználták már, így már évek óta ugyanazt látjuk újra meg újra. Persze, ha van benne pénz nincs miért hibáztatni bárkit is, max magamat, hogy időt szántam erre a marhaságra.

A sztori olyan, mintha két korcs kutya mégjobban elkorcsult fattya lenne, mert annyi helyről annyi mindent nyúl, hogy felsorolni is nehéz. Azért párat megemlítek, márcsak a kihívás kedvéért is. Maga a film a 83'-as The House on Sorority Row című horror feldolgozása, ami egyáltalán nem tartozik a klasszikusok közé. Aztán aki látott már a jóval népszerűbb Tudom mit tettél tavaly nyáron filmek közül akár egyet is annak a történet sajnos fájóan ismerős lesz. A konkrétan megnevezett alkotások mellett pofátlanul kölcsönöz az összes létező slasher-ből, így egyetlen meglepő jelenet nem lesz a meglepően hosszú játékidő alatt.

 a balta lejátssza a színészeket a vászonról

A történet egy ostoba, de tragikus véget érő játékkal veszi kezdetét, amelyet a több pite-szüzesség elvesztős filmből ismert Theta-Pi lánytestvériség követ el, majd próbál eltussolni a következményektől való félelem miatt. De "meglepő" módon, valaki mégis tudomást szerez a történtekről, és módszeresen írtani kezdi a rohattul idegesítő csajokat. Nehéz megmondani, hogy Demi Moore-nak és Bruce Willis-nek hogyan születhetett ilyen tehetségtelen, és unszimpatikus leánya, de talán ez a magyarázat arra, hogy miért csak ilyen idióta szerepek eljátszására tartják alkalmasnak. Nem mintha a többi "színész" jobb lenne, mert épkézláb alakítást nagyítóval se keressen senkifia egy ilyen műfajú filmben. A megszámlálhatatlan klisé, és az unszimpatikus ribancok élvezhetetlenné teszik ezt a sokszor látott, sokszor hallott förmedvényt, és mindezt még a pár formás buksza jól megfontolt villantása sem teszi befogadhatóbbá. 

Csak az nézze meg, akinek örömet okoz, ha egy csuklyás kretén buherált csavarkulccsal  halomra gyilkol boldogot, boldogtalant. Ha ezt nem élvezitek akkor jó messziről kerüljétek Hendler horrorját, mert könnyen gyilkos hangulatba jöttök majd tőle. A magam részéről befejeztem, nem érdemel többet.

15%

Polczer Máté "City225"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése