2010. január 29., péntek

s1

The Big Bang Theory - Agymenők
(2007 - ????)
amerikai vígjáték-sorozat

Leonard - Johnny Galecki
Sheldon - Jim Parsons
Penny - Kaley Couco
Howard - Simon Helberg
Rajnesh - Kunal Nayyar

A sitcom műfaj meghatározásával kezdeném a cikket. Viszonylag kevés szereplőből áll és állandó helyszíneken játszódva szituációs vagy verbális poénokra építve szórakoztatja a nézőket. A műfaj koronázatlan királya - számomra legalábbis - a '94 és '04 között tíz évadot megélt Jóbarátok. A hat imádnivalóan bugyuta karakter történetét bemutató sorozat sikerét azóta sem nagyon sikerült felülmúlni. A Big Bang Theory - szándékosan nem használom az idióta magyar címet - szintén az előbb felvázolt műfaj jeles képviselője.
Balról jobbra: Howard, Leonard, Penny, Sheldon, Rajnesh

Két a végletekig monitorfejű kocka szomszédjába egy igencsak szemrevaló fiatal lány költözik, aki szép lassan felhúzza a normál emberek szintjére különc hőseinket. Ez a rövid ismertető. Most egy kicsit nézzük részletesebben.
Leonard és Sheldon az elméleti fizika született tehetségei, akik mindennapjaikat - munkájuk mellett - a sci-fi sorozatokkal, videojátékokkal, imádott képregénygyűjteményükkel és más különféle szuperkocka dolgokkal töltik. Ebbe a környezetbe érkezik a gyönyörű, ámde a fiúknál jóval alacsonyabb intelligenciahányadossal rendelkező Penny. Leonard első ránézésre beleszeret a fiatal szomszédlányba.
Az első évadban megismerkedünk hősszerelmes tudóssal, Leonard-dal, a szuperérzékeny zsenivel, Sheldon-nal, a nőmániás zsidó származású Volcani(Star Trek) frizurát viselő Howard-dal, az indiai, nőkkel beszélni képtelen (szó szerint) Rajnesh-hel, valamint az új szomszéddal, az igencsak szemrevaló Penny-vel. A lány belecsöppen egy eddig szokatlan és sokszor számára teljesen érthetetlen világba, amelyet hamarosan a szerethető zseniknek köszönhetően meg is kedvel. Penny egyre több időt tölt a fiúkkal, akik a lány hatására megismerkednek az élet normális oldalával is, mindeközben persze mi veszettül jól szórakozunk.

 Leonard már az elejétől fogva szerelmes a bájos Penny-be

A sokszor tudományos nyelven hadaró zseniket élmény követni (még ha párszor vissza is kellett pörgetni a jelenetet), mert rengeted felhőtlen pillanatot okoznak. A 2007-ben indult sorozat jelenleg a harmadik évadnál jár és nagyon remélem még jó sokáig követhetjük a négy őrült zseni és a bájos felszolgálólány szórakoztató kalandjait.

1.évad - 90%

Polczer Máté "City225"

2 megjegyzés:

  1. hol tartasz benne? best sitcom ever. amúgy tetszik a blog, így tovább :) elírásokra azért figyelj, pl 'vulcani' és 'rajesh'

    VálaszTörlés
  2. a második évad közepént tartok
    köszi a javításokat, a mentségemre szóljon hogy nem vagyok nagy star trek rajongó, és a filmkataloguson is Rajnesh-van..:)remélem továbbra is követed az oldalamat.
    üdv..

    VálaszTörlés